Amenajare bucătărie de apartament 4 camere Pantelimon – Mega Mall

Sfaturi şi idei amenajare bucătărie + balcon de apartament

Ştim cu toţi că bucătăriile din blocurile vechi nu sunt foarte generoase când vine vorba de amenajarea acestora. Aşadar trebuie ales cu grijă gresia şi faianţa, dar şi zugrăvirea pereţilor trebuie în nuanţe de culori cât mai deschise de preferat alb pentru a crea senzaţia de mărire.

 

Sfatul echipei Design Total este că pentru faianţă şi gresie să alegi culori cât mai deschise iar mobilă de bucătărie să fie realizată la comandă pentru a profita de fiecare centimetru în optimizarea bucătăriei.

 

În acest articol echipa Design Total şi-a propus să vă prezinte amenajarea unei bucătari + balcon de la zero şi care sunt etapele necesare. Această bucătărie + balconul face parte din amenajarea completă a apartamentului de patru camere situat în Pantelimon.

 

Vrem să vă aducem la cunoştinţă eventualilor clienţi că firma Design Total oferă servicii la cheie pentru amenajări sau renovări interioare apartamente, garsoniere, magazine și spaţii comerciale.

Solicită ofertă:

 

Etapele de renovare a unei bucătării de apartament:

 • Decopertarea bucătăriei până la placa de beton;
 • Aplicare glet grosier + glet finisaj;
 • Schimbarea instalaţiilor electrice;
 • Schimbarea instalaţiilor sanitare + scurgere;
 • Zugrăveli pereţi și tavane;
 • Montaj brâu faianţă;
 • Montaj gresie + chituire;
 • Montaj calorifer.

 

Acestea sunt etapele necesare pentru amenajarea unei bucătarii de la zero. Haideţi să parcurgem împreună fiecare etapă în parte.

 

 1. Decopertarea pereţilor şi a tavanelor

Prima etapă pentru amenajarea unei bucătari de la zero este de a fi decopertată atât pereţi cât și tavanele până la placa de beton.

 

 1. Aplicare glet grosier + glet finisaj

Pentru că s-a montat decât un brâu de faianţă în zona blatului de lucru majoritatea pereţilor cât şi tavanul au fost gletuiţi, şlefuiţi şi pregătiţi pentru aplicarea vopselei lavabile.

 

 1. Schimbarea instalaţiilor electrice

Apartamentul de 4 camere din Pantelimon a necesitat o renovare completă aşa că toate instalaţiile electrice (+ tabloul electric) au fost schimbate atât în dormitoare, băii cât şi pentru bucătărie. Pentru bucătărie au fost suplimentate circuitele electrice în zona blatului de lucru.

 

 1. Schimbarea instalaţiilor sanitare în bucătărie

Fiind un apartament vechi în care nu s-au mai adus îmbunătăţiri de foarte mult timp atât în băii cât şi în bucătărie s-au schimbat instalaţiile sanitare vechi cu unele noi din PPR.

 

 1. Zugrăveli interioare

După aplicarea gletului grosier şi gletului de finisaj am trecut la şlefuirea/uniformizarea gletului şi am aplicat amorsa necesară pentru îndepărtarea prafului. Odată cu uscarea amorsei am aplicat şi primul strat de lavabilă urmând ca după montajul gresiei şi faianţei să aplicăm şi ultimul strat de lavabilă.

 

 1. Montaj brâu faianţă în zona blatului de lucru la bucătărie

De cel puţin 2 ani întâlnim din ce în ce mai des proprietari care nu mai doresc montaj de faianţă pentru toată bucătăria şi doresc decât un brâu de faianţă în dreptul blatului de lucru. Pentru această bucătărie s-a optat pentru o faianţă simplă de culoare albă.

 

 1. Montaj gresie bucătărie

Pentru montajul gresiei în această bucătărie proprietarii acestui apartament au ales un model de gresie simplă în nuanţe de culori gri.

 

 1. Montaj calorifer bucătărie

Înainte de renovarea apartamentului, bucătăria nu era prevăzută cu nicio sursă de căldură, aşa că am decis să-i montăm un calorifer din aluminiu.

amenajare balcon de apartament

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.