Amenajare completă! Amenajare apartament cu 3 camere la cheie în zona Păcii – Militari

Care sunt etapele pentru renovarea unui apartament cu 3 camere de la zero

 

Săptămâna trecută am scris un articol în care am detaliat toate etapele necesare pentru renovarea unui apartament cu 4 camere situat în Piaţa Victoriei.

 

În acest articol vreau să vă detaliez renovarea completă a unui apartament cu 3 camere situat în Militari – Păcii. În acest apartament nu a mai fost aduse îmbunătăţiri de foarte mulţi ani şi din acest motiv a necesitat o renovare completă.

 

Încă de la începutul articolului vrem să vă aducem la cunoştinţă că firma Design Total oferă servicii la cheie pentru amenajări sau renovări interioare pentru apartamentele cu 2 ,3 sau 4 camere, dar şi pentru magazine/spaţii comerciale.

 

Acum întorcându-ne la renovarea completă a apartamentului cu 3 camere mai sus menţionat vă vom detalii etapele şi serviciile aduse acestuia.

 

Etapele de renovare completă a apartamentului cu 3 camere:

Demontare + debarasare mobilier vechi;

Decopertare până la placa de beton;

Demontare uşi + tocuri + geamuri;

Refacerea integrală a instalaţiilor electrice;

Refacerea instalaţiilor termice;

Refacerea instalaţiilor sanitare;

Izolarea pereţilor exteriori;

Aplicarea gletului grosier + montaj colţare aluminiu;

Montaj uşi interioare;

Montaj uşa metalică/intrare;

Montaj geamuri termopan;

Aplicare şapă autonivelantă;

Aplicare glet de finisaj;

Montaj faianţă şi gresie baie mare;

Montaj faianţă şi gresie baie mică;

Montaj parchet laminat + accesorii;

Montaj obiecte sanitare;

Montaj calorifere dormitoare;

Montaj calorifer baie mare;

Montaj corpuri iluminat;

Montaj aparate electrice.

 

Acestea sunt lucrările importante aduse pentru renovarea completă a apartamentului cu 3 camere din Militari. Pentru că ne dorim să facem lucrurile cât mai detaliate, haideţi să parcurgem fiecare etapă în parte.

 

 1. Decopertare apartament + debarasare mobilier vechi

Aşa cum v-am detaliat în descrierea articolului, în acest apartament nu au mai fost aduse îmbunătăţiri de foarte mult timp şi am optat pentru decopertarea integrală a apartamentului şi totodată proprietara ne-a solicitat că odată cu debarasarea molozului rezultat din decopertări să debarasăm şi toată mobila veche din acest apartament.

 

 1. Demontare uşi + tocuri + geamuri

Pentru că vorbim de o renovare completă era necesar schimbarea uşilor, atât uşile de interior cât şi uşa de la intrare care era într-o stare foarte deteriorată. Odată cu înlocuirea uşilor de interior au fost schimbate şi geamurile vechi cu unele noi din gama Rehau 5 camere albe.

 1. Schimbarea instalaţiilor electrice + tablou electric

Fiind un apartament vechi toată instalaţia electrică era pe conductor electric de aluminiu. Toată instalaţia electrică pentru acest apartament a fost refăcută în totalitate pe conductor de cupru atât pe prize cât şi pe iluminat. Instalaţia electrica pentru acest apartament a fost suplimentată cu circuite extra în zona bucătăriei, living şi baie.

 1. Refacerea instalaţiilor termice

Caloriferele vechi din fontă au fost schimbate cu unele noi din aluminiu, schimbându-se totodată şi ţevile vechi din coloană cu unele noi din cupru.

 1. Refacerea instalaţiilor sanitare

În ambele băi din acest apartament şi pentru bucătărie instalaţiile sanitare au fost înlocuite cu ţevi şi scurgeri noi din PPR.

reamenajare aartament 3 camere , schimare instalatii sanitare

 1. Izolarea pereţilor exteriori

Pentru pereţi din exteriorul apartamentului am optat pentru o izolaţie realizată din profile de rigips şi vată minerală. Înainte de realizarea structurii de rigips am aplicat un material bituminos pentru o mai bună izolaţie.


montaj peretisi tavane rigips preturi

 1. Aplicare glet grosier + colţare aluminiu

După decopertarea întregului apartament până la placa de beton am amorsat tot apartamentul pentru a îndepărta orice urmă de praf. Am trecut la montajul colţarelor de interior pentru glafuri, după care am aplicat gletul grosier din gama Ceresit CT 126.

zugraveli interioare apartamente aplicat glet
zugraveli interioare apartamente aplicat glet

 

 1. Montajul uşilor de interior

Acum că am terminat aplicarea gletului grosier şi odată cu el o mare parte din mizerie, am montat şi uşile de interior. După ce s-a uscat spuma, am protejat uşile cu folie de plastic.

 1. Montaj uşa metalică

Imediat după montarea uşilor de interior am montat şi uşa metalică de la intrare pentru a reface toate glafurile din jurul uşilor.

preturi montaj usa metalica renovare apartament
preturi montaj usa metalica renovare apartament

 

 1. Montaj geamuri termopan

Pentru geamurile din termopan s-a optat pentru gama Rehau de 5 camere. Au fost schimbăte toate geamurile din tot apartamentul, mai puţin închiderea balconului.

amenajre aparatament 3 camere 2018 militari
amenajre aparatament 3 camere 2018 militari

 

 1. Aplicare glet de finisaj

După ce am montat uşile de interior şi toată tâmplăria geamurilor s-au refăcut toate glafurile acestora, după care am trecut la aplicare primului strat de glet pentru finisaj. Pentru renovarea acestui apartament s-au aplicat 3 straturi de glet de finisaj, urmând a fi uniformizat prin şlefuire.

 1. Montaj faianţă şi gresie în baie mare

Odată cu schimbarea instalaţiilor sanitare + scurgerile s-au îndreptat pereţi şi s-a turnat o şapă semiumedă pentru montajul de faianţă şi gresie. Pentru această baie s-a optat pentru nuanţele de faianţă şi gresie în alb şi mov la fel ca şi in cazul băilor din apartamentul de 4 camere din Calea Victoriei.

montaj gresiesi faianta amenajare apartament preturi
montaj gresiesi faianta amenajare apartament preturi
 1. Montaj faianţă şi gresie în baie mică

La fel ca şi în cazul băi mari şi pentru baia mică s-au schimbat toate instalaţiile sanitare, s-au îndreptat pereţi şi s-a montat gresie şi faianţă în nuanţe de crem pentru faianţă şi maro pentru gresie.

amenajare baie mica de apartament 3 camere 2018
amenajare baie mica de apartament 3 camere 2018

 

 1. Montaj parchet laminat + accesorii

Pentru montajul parchetului laminat s-a optat pentru un model simplu de 8mm. Montajul parchetului a fost realizat dintr-o bucată pentru a nu mai folosi praguri de trecere din hol în dormitoare.

 1. Montaj obiecte sanitare

Pentru ambele băii, după ce s-a montat gresia şi faianţa şi au fost chituite la fel, iar tavanul a fost dat la gata cu lavabil, am montat toate obiectele sanitare: cadă, wc, chiuvetă etc.

montaj obiecte sanitare dupa renovarea apartamentului
montaj obiecte sanitare dupa renovarea apartamentului

 

 1. Montaj calorifere dormitoare

Schimbarea caloriferelor vechi au fost schimbate cu nişte calorifere noi de aluminiu şi totodată au fost schimbate şi ţevile din coloană cu unele de cupru. Echipa Design Total stă la dispoziția ta pentru a te ajuta cu cele mai bune sfaturi.

 

Așteptăm să ne contactezi telefonic pentru a discuta detaliile despre lucrarea pe care dorești să o faci sau poți să ne trimiteți un e-mail cu toate ideile pe care le ai, iar noi o să te contactăm în cel mai scurt timp.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.