Amenajarea unui apartament cu două camere în stil scandinav – Idei pentru un spațiu multifuncțional

*Ideile din acest articol sunt cu titlu informativ. Dacă doriți o oferta personalizată pentru dumneavoastră, va rugăm să ne contactați la adresa de e-mail: contact@design-total.ro sau la numărul de telefon: 0765.924.930

 

Stilul scandinav nu este foarte popular la noi în țară, însă ar trebui să fie. Simplitatea, eleganța subtilă și culorile bine definite sunt puține dintre motivele pentru care stilul scandinav iese din tiparele unui design banal.

Articolul de mai jos prezintă modalitatea în care a fost amenajat un apartament cu două camere, în stil scandinav. Ce iese în evidență, în primul rând, este atmosfera primitoare și prietenoasă din acest spațiu.

Fluxul de lumină pătrunde în fiecare încăpere datorită culorilor pereților, dar și datorită geamurilor mari din apartament care lasă lumina naturală să inunde fiecare cameră din casă.

Se observă atât jocurile geometrice realizate cu ajutorul decorațiunilor și pieselor de mobilier, cât și căldura pe care o dau ornamentele colorate din casă. Orice gospodărie trebuie să transmită acea căldură specifică, care să te facă să te simți că acasă, iar această casă transmite mai mult decât atât!

Amenajarea în stil scandinav a unui living room

Zona de living room este sufletul oricărei case. Aceasta este camera în care te poți relaxaîmpreună cu cei dragi uitându-vă la televizor, dar este și încăperea în care îți poți amenaja chiar și un birou pentru a lucra de acasă.

Nuanțele de gri, împreună cu albul imaculat al pereților, dau încăperii impresia unui spațiu foarte mare, luminos și prietenos din punct de vedere al dimensiunii.

Ferestrele mari, lăsate libere, permit luminii naturale să intre în cameră și să facă din living room un spațiu în care vă puteți relaxa împreună cu familia sau împreună cu prietenii apropiați.

Măsuța de cafea din sticlă – Minimalistă și modernă

Bineînțeles, din încăpere nu trebuie să lipsească măsuța de cafea. Este micuță, nu ocupă mult spațiu, iar design-ul din lemn o face să se potrivească cu stilul scandinav.

amenajarea unui living room in stil scandinav

Oferă-i încăperii o pată de culoare!


Pe de altă parte, într-o cameră în care parcă domnește un stil cuminte, o pată de culoare poate fi mai mult decât binevenită! O lampă galbenă, cu picior, așezată în colțul încăperii îți va oferi o lumină blândă pe timp de noapte și un decor fantastic pe timp de zi.

amenajarea unui living room in stil scandinav

Pete de culoare în livingul casei tale

Același lucru îl poți obține și cu un tablou cu pete de culoare aprinsă, dar și cu o pernă decorativă, roșie, care va atrage toate privirile! Lampa cu picior înalt, de lângă canapea este potrivită pentru serile în care vrei să răsfoiești liniștit o revistă și nu ai nevoie decât de o lumina slabă, care să nu îți obosească ochii!
amenajarea unui living room in stil scandinav amenajarea unui living room in stil scandinav

Spațiu amenajat special pentru birou

Dacă există un loc perfect pentru a îți așeza biroul, acela este lângă fereastră. Este incredibil câtă energie poți să primești de la lumina naturală de afară, atunci când lucrezi! Nu uită să îndrepți monitorul computerului tău cu spatele la fereastră, pentru că lumina să te ajute, nu să te deranjeze!

amenajarea unui living room in stil scandinav amenajarea unui living room in stil scandinav amenajarea unui living room in stil scandinav

Holul, încăperea care face legătura între camerele din întreaga casă

Așa cum livingul este sufletul unei case, holul este cartea de vizită a acesteia. Orice musafir care pășește pentru prima oară în căminul tăuva rămâne cu prima impresie lăsată de amenajarea holului.

Ai grijă  respecți regulile de bază:

  • Nu aglomera holul!
  • Ai grijă ca designul acestuia  se potrivească cu restul încăperilor!
  • Piesele de mobilier de pe hol pot fi micuțe, dar în armonie cu amenajarea casei tale.

Cuier mic, dar practic

Așa cum spuneam și mai sus, holul trebuie  aibă doar piesele de mobilier care sunt strict necesare. Ai nevoie doar de un cuier micuț, care  nu ocupe mult spațiu, dar care  fie și practic.

Alege lemnul alb cu accesorii de culoare închisă (gri sau negru). Astfe, vei putea opta pentru o podea mai îndrăzneațăcare  fie în contrast cu restul încăperii. Un joc de culori perfect pentru o încăpere de tranziție!

Dormitorul – Încăperea în care te odihnești

Așa cum știm cu toții, dormitorul este încăperea în care ne odihnim, ne pregătim pentru o nouă zi și pentru noi provocări. De aceea, aceasta este camera din casă care este facută  te liniștească, care  te facă  fii bucuros  ai ajuns acasăîn patul tău comod.

Optează pentru o noptieră mică, dar de o culoare care  atragă priviri.

Truc: Pentru  tu  nu fii nevoit  te deplasezi după ce ai terminat de citit o carte, seara, pune noptiera cu aproximativ 30-40 de cm depărtare de pat. Astfel, vei putea  ajungi ușor la ea atunci când vrei  stingi lumina sau când vrei  îți pui telefonul pe ea.

amenajarea unui apartament in stil scandinav amenajarea unui apartament in stil scandinav amenajarea unui apartament in stil scandinav amenajarea unui apartament in stil scandinav amenajarea unui apartament in stil scandinav

Reguli pentru a avea o bucătărie practică și comodă

Stilul scandinav iese în evidență și prin amenajarea bucătăriei. Dulapurile poziționate pe tot peretele sunt făcute special pentru a profita de tot spațiul, de sus până jos. Astfel, restul bucătăriei rămâne liberă și poți aranjaîn centrul acesteia, un spațiu pentru a lua masă.

Dacă ai o fereastră în bucătărie, ai grijă  nu o blochezi cu nicio piesă de mobilier pentru  aceasta îți va da energie, va umple încăperea de lumină și va face din bucătărie un spațiu decorat practic pentru ca întreagă familie  se bucure!

Decorarea unei băi simple

Stilul scandinav se diferențiază prin paleta cromatică simplă, dar care știe să facă dintr-o camera mică, una deosebită!

Ceea ce este special la acest apartament este delimitarea băii. Practică și utilă, baia este împărțită în două încăperi: o încăpere în care se află dușul și o încăpere în care se află toaleta. Această idee este perfectă pentru o familie numeroasă!

Lumina – Un element important în stilul scandinav

În încăperile amenajate în stil scandinav nu lipsește lumina puternică. Fie că vorbim de lumina naturală, de lumina artificială sau de o îmbinare plăcută a acestora, corpurile de iluminat ocupă un loc foarte important chiar și în baie.

Așa că, în baie, pe lângă lumina poziționată pe tavanul încăperii, puteți pune și lumini secundare precum cele amplasate în jurul oglinzii.

Apartamentul cu două camere de mai sus este încăpător, amenajat practic, iar lumina scaldă întreaga casă!

Articol creat pentru Design Total de catre Simona Giosu

sursa foto: design-homes.ru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.