Cum recondiționați parchetul masiv – Renovarea apartametelor din blocurile vechi

Ghid recondiționare parchet masiv /Reamenajări aparatmente vechi

 

Dacă locuiți într-un apartament  vechi iar pardoseala este din parchet masiv  , nu este necesar să-l înlocuiți  și pur și simplu să-l recondiționati.

Parchetul masiv montat  cu ani în urmă  este foarte rezistent fiind o pardoseală clasică și elegantă.

Sfatul Design Total pentru propietari care dețin apartamente în care a fost montat parchet masiv , să nu-l schimbe  și să-l recondiționeze pentru că  în zilele naostre nici un alt model de parchet nu se ridică la calitate parchetului  vechi.

În cazul în care parchetul este uzat foarte rău , nu va faceți problem că există soluții pentru recondiționarea acestuia.

Așadar ,dacă v-am convins să nu renunțați la parchetul masiv montat acum zeci de ani , haideți să vedem care sunt etapele necesare pentru recondiționarea acestuia să arate ca nou.

Iată etapele necesare pentru recondiționare parchet masiv

  •    Verificarea parchetului și consolidarea acestuia

  •    Raschetarea parchetului  ( cu mașină specială- vezi video mai jos )

  •    Chituirea și șlefuirea parchetului

  •    Finisarea parchetului

  •    Grunduirea parchetului

  •    Lăcuirea parchetului

 

Acum că v-am detaliat toate etapele  pentru recondiționarea parchetului, haideți sa le parcurgem împreună.

 

 

 

  1. Verificarea parchetului și consolidarea acestuia

 

Înainte de toate  vom verifica parchetul ca acesta să nu prezinte urmă de uzară sau lamele de parchet  uzate care să scârție sau să se miște.

Pentru consolidarea lamelelor de parchet există o soluție specială pe baza de rășînă poliuretanică specială , care o vom introduce între lamelele de parchet.

Această soluție are un timp de uscare de minim  12 ore de la  aplicarea acesteia.

2. Raschetarea parchetului  ( cu mașină specială- vezi video mai jos )

 

După ce soluția pentru consolidarea parchetului s-a uscat bine, vom trece la raschetarea și îndepărtarea lacului vechi de pe parchet.

Evident că acesta etapă nu se execută manual și cu o mașînă specială pe care se va monta un șmirghel cu o granulație de minim 70 – 80 .

3. Chituirea și șlefuirea parchetului

 

După ce lacul vechi de pe parchet a fost îndepărtat în totalitate vom trece la chituirea parchetului  cu rășînă de legătură cu proprietăți elastice .

Foarte importantă ca după aplicarea chitului să i se ofere un timp de uscare de minim 5-6 ore  de la momentul aplicări.

În cazul în care parchetul a fost deteriorat rău și a necesitat un strat mai gros de chit  atunci  timpul de uscare a chitului v-a fi mai mare de cca 20 ore de la aplicare.

4. Finisarea parchetului

 

După uscarea chitului în totalitate se trece la șlefuirea acestuia după care la finisarea parchetului în cel mai mic detaliu mai exact pregătirea pentru alicarea grundului.

Șlefuirea parchetului în faza finală se realizează cu o altă mașînă specială care are rolul de a uniformiza totul .

 

5.Grunduirea parchetului

 

Înainte de aplicarea grudului care ține loc de amorasa , va trebui ca toată suprafață să fie aspirată foarte bine cu un aspirator profesional. În cazul în care acesta etapă nu este tratată cu atenție , atunci vom riscă ca la aplicare lacului să se basice și să nu iasă uniform.

6.    Lăcuirea parchetului

 

Pentru că am ajuns la faza finală cea pentru lăcuirea parchetului  este important  în acesta etapă să se folosească materiale de calitate bună  și în special lacul să fie de o calitate superioară.

Aplicarea lacului pentru parchet se va face în minim 2  straturi . Primul strat imediat după uscarea grundului mai sus metionat  .

Pentru o aplicare corectă  și durabilă al doiea strat de lac se va aplica după 24 de ore de la aplicarea  primului strat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.