Dece se crapa gletul – Informatii pentru aplicarea gletului CORECT

Pasii necesari pentru aplicare gletului de finisaj

 

Daca v-ati horatat sa va renovati apartamentul pentru 2018  si sunteti in cautarea unor echipe de zugravi  priceputi care sa va satisfaca dorintele. Atunci va aducem la cunostita ca firma Design Total detine personal calificat pentru toate etapele de zugraveli interioare si finisaje interioare executate la cele mai inalte standarde.

Va atasam mai jos o lista de preturi :

 

 • Tencuială brut interior grosime mai mica de 2.5 cm 19 RON/mp
 • Tinci 8 RON/mp
 • Glet reparații 15 RON/mp
 • Glet de finisaj / strat 10 RON/mp
 • Șlefuit si uniformizat glet 3 RON/mp
 • Amorsă de perete 3 RON/mp
 • Glafuri ferestre si usi 50 RON/ml
 • Plasă pentru fisuri pereți 7 RON/mp

 

Asa cum am enumerat si titlu ne-am propus ca in acest articol sa  va detaliem cauzele fisurilor care apar in gletul grosier sau finisaj.

                 

Cauze pentru aparatia fisurilor in glet:

 • Temperatura necesara pentru aplicarea gletului
 • Pregatirea gletului grosier si finisaj
 • Amorsarea peretilor si pregatirea suprafetei
 • Aplicarea primului strat de glet
 • Timpul acordat pentru uscarea primului strat de glet
 • Aplicarea pentru al doilea strat de glet ( finisajul)
 • Ce materiale folosim pentru aplicarea gletului

 

 1. Temperatura necesara pentru aplicarea gletului

Inainte de a incepe etapa de renovarea a unui apartament si in special aplicarea gletului grosier sau finisaj , trebuie tinut cont de teperatura . Teparatura minima pentru aplicarea gletului  sa fie minim +5 grade

 1. • Pregatirea gletului grosier si finisaj

Atat gletul grosier cat si gletul de finisaj trebuie preparat corect pentru a evita eventualele fisur,crapaturi . Gletul se prepara numai in recipiente ( galeti ) curate  in care se va turna apa rece si curata. Cu ajutorul unei mistri se va presara gletul incet . Dupa presararea gletului se lasa circa 3-4 minute urman sa-l amestecam . Amestecarea gletului nu se face cu batul asa cum procedeaza majoritatea zugravilor… si se va amesteca cu bormasina care are atasat un melc special pentru glet.

 

 1. Amorsarea peretilor si pregatirea suprafetei

Daca pereti au fost decopertati de huma,tapet etc pentru indepartarea prafului vom amorsa atat pereti cat si tavanele. Etapa pentru amorasarea peretilor/tavanelor este unu foarte importanta si trebuie tratata ca atare.

 

 1. Aplicarea primului strat de glet

Aplicarea primului strat de glet sau gletului grosier  se face intr-un strat subtire si uniform.Daca acesta se va aplica in strat gros ….atunci cu siguranta vor aparea si fisurile sau crapaturile pepereti/tavane. Recomandarea noastra este sa folositi gaba CERESIT mai exact ct 126 …puteti urmari mai jos si detalii tehnice.

 

 1. Timpul acordat pentru uscarea primului strat de glet

Tipul necesar pentru uscarea primului strat de glet grosier este de minim 12 ore pana vom incepe sa aplicam al doile strat de glet ( gletul de finisaj)

 

 1. Aplicarea pentru al doilea strat de glet ( finisajul)

Gletul de finisaj nu se va aplica decat intr-un singur strat si se vor aplica 2 straturi de glet de finisaj peste gletul grosier. La fel ca gletul grosier straturile de  glet de finisaj se va aplica in straturi subtiri si uniforme.

Recomandarea noastra la fel ca la gletul grosier sa mergeti tot pe gama CERESIT adica CT 127 … puteti urmari mai jos si datele tehnice.

 

Descriere Dedeman CT 126

Ceresit CT 126 este un glet pentru interior pe baza de ipsos aditivat pentru denivelari de la 2 la 10 mm. Se foloseste pentru egalizarea suprafetelor si umplerea denivelarilor intre 2 si 10 mm si obtinerea de suprafete netede pe pereti si plafoane in interiorul cladirilor. Se aplica pe beton, tencuiala traditionala, vopseluri de dispersie (rezistente), placi de gips-carton.

 

Acest glet este destinat acoperirii suprafetelor tencuite in mod traditional si a suprafetelor betoanelor. Finisarea se poate face in mod traditional prin slefuire cu glasspapier sau prin netezire cu fierul de glet, cu putin timp inainte de intarirea materialului aplicat pe perete.

 

CT126 permite egalizarea suprafetelor prin incarcari de pana la 10 mm intr-un singur strat. Suprafata gletuita va deveni perfect neteda si de un alb mat. Daca se doreste, gletul poate fi vopsit dupa uscare cu vopseluri de dispersie sau pe baza de solventi organici.

 

Suprafetele din beton si tencuiala traditionala pot fi reparate cu mortarul Ceresit CT 85. Suprafetele lucioase pe care au fost aplicate vopseluri de ulei vor fi asperizate cu glasspapier si apoi desprafuite. Suprafetele absorbante (ipsos, BCA, silicati sau de provenienta lemnoasa) vor fi grunduite cu Ceresit CT 17.

 

Ceresit CT 126 se va introduce in cantitatea masurata de apa rece si curata si se va amesteca cu ajutorul unui rotator cu paleti pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari. Dupa 3-5 minute se va amesteca din nou. Masa pregatita trebuie utilizata intr-un interval de aproximativ 40 – 60 minute de la preparare. Astfel preparat, gletul se va aplica in strat uniform pe suport, cu ajutorul fierul de glet.

 

Lucrarile se vor face in conditii lipsite de umezeala, la o temperatura a aerului si a suportului de 5 – 30°C. Toate datele tehnice prezentate se refera la conditii de temperatura de 20°C si umiditate relativa a aerului de 60%.

 

Gletul Ceresit CT 126 este ambalat in saci cu capacitatea de 20 kg.

 

 

Descriere Dedeman CT 127

Gletul Ceresit CT 127 este destinat acoperirii suprafetelor tencuite in mod traditional si a suprafetelor betoanelor, in strat de maximum 2 mm. Finisarea se face in mod traditional prin slefuire cu hartie abraziva. Suprafata gletuita cu Ceresit CT 127 va deveni perfect neteda si de un alb imaculat, astfel incat poate constitui si finisaj final (poate ramâne nevopsita). Daca se doreste, gletul poate fi vopsit dupa uscare cu vopseluri de dispersie si cu vopseluri cu suport mineral. Acest glet poate fi folosit in interiorul cladirilor, in locuri uscate, fara umiditate permanenta.

 

Ceresit CT 127 poate fi utilizat pe suprafete uscate, dense, rugoase si curate, lipsite de substante antiaderente (grasimi, bitumuri, praf). Se aplica pe beton, tencuiala traditionala, vopseluri (rezistente), placi de gips-carton, gips-fibra, inlocuitori de lemn si altele. Straturile superficiale, nerezistente, vor fi inlaturate. Zugravelile pe baza de cleiuri sau var vor fi inlaturate in totalitate, vor fi razuite dupa o udare prealabila si apoi spalate cu apa.

 

Suprafetele din beton si tencuiala traditionala pot fi reparate cu mortarul Ceresit CT 85 si egalizate cu gletul de ipsos Ceresit CT 126. Suprafetele lucioase pe care au fost aplicate vopseluri de ulei vor fi asperizate cu glasspapier si apoi desprafuite. Suprafetele absorbante (ipsos, BCA, silicati sau proveniente lemnoase) vor fi grunduite cu Ceresit CT 17.

 

Mod de aplicare: Ceresit CT 127 se va introduce in cantitatea masurata de apa rece si curata si se va amesteca cu ajutorul unui rotator cu paleti, pana la obtinerea unei mase uniforme, fara aglomerari. Dupa 10 minute se va amesteca din nou. A se retine ca viteza de amestecare trebuie sa fie moderata pentru a se evita antrenarea de bule de aer in masa de spaclu. Astfel preparat, gletul Ceresit CT 127 se va aplica in strat uniform pe suport cu fierul de glet.

 

Straturile aplicate pe perete si uscate se pot finisa foarte usor prin umezire cu apa si lisare cu fierul de glet, astfel obtinand o suprafata foarte fina aproape lucioasa. De asemenea, dupa uscare suprafata poate fi slefuita cu glasspapier insa se va obtine o suprafata mai aspra, in functie de marimea granulatiei glasspapier-ului. Praful care se va aseza pe suprafata va fi maturat cu o maturica moale. Se va executa chituirea finala a eventualelor neregularitati si apoi slefuirea zonelor chituite. Materialul pregatit dar neutilizat poate fi pastrat timp de 24h intr-un vas bine inchis si apoi reutilizat.

 

 

 

Informatii suplimentare:

 

proportia amestecului – 0.4L apa la 1 kg praf;

timp de punere in opera – 24 ore in recipient acoperit;

temperatura de punere in opera – 5-30 grade C;

consum orientativ – 0.4-1.2 kg/ mp;

aderenta la suport: 0.5 N/mmp);

timp de uscare – 24 ore.

Lucrarile se vor face in conditii lipsite de umezeala, la o temperatura a aerului si a suportului de 5-30 grade C. Toate datele tehnice prezentate se refera la conditii de temperatura de 20 grade C si umiditate relativa a aerului de 60%. in alte conditii, parametrii materialului pot fi modificati.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.