Ghid renovare apartament 4 camere pas cu pas – Află ce trebuie să ştii înainte de renovarea apartamentului tău

Cât costă renovare apartament 4 camere pas cu pas: Preţuri – Etape – Termen – Execuţie

 

Dacă ai de gând să începi renovarea completă a apartamentului tău, atunci te invităm să citeşti cu ATENŢIE acest articol pentru a înţelege în ce constă o renovare completă şi care sunt preţurile pentru anul 2018.

 

            Iată structura pentru renovarea completă:

 

 • Decopertarea apartamentului până la placa de beton;
 • Debarasare molozului rezultat din decopertări;
 • Montajul tămplăriei de termopan;
 • Schimbarea instalaţiilor sanitare;
 • Schimbarea instalaţiilor electrice;
 • Refăcut balcon + parapet frontal;
 • Refacerea glafurilor + aplicarea gletului grosier;
 • Aplicare gletului de finisaj;
 • Înlocuit uşă intrare apartament;
 • Montajul de gresie holuri + bucătărie;
 • Montaj bazin îngropat baie mare;
 • Montat obiecte sanitare pentru băii;
 • Montaj rigips – realizare mască wc îngropat;
 • Montaj faianţă bucătărie + realizare scafă rigips;
 • Recondiţionare parchet masiv existent;
 • Montaj tapet holuri – dormitoare – bucătărie;
 • Montaj uşi interioare;
 • Montaj + repoziţionat calorifere;
 • Montaj aparate electrice – întrerupătoare – prize – lustre.

 

 1. Decopertarea apartamentului

În cazul acestui apartament să optat pentru o decopertare totală până la placa de beton fiind un apartament vechi în care nu s-au efectuat de ani lucrări de reamenajare.

Decopertarea apartamentului a constat în: decopertarea suprafeţelor (tavane, pereţi, podele) înlăturând zugrăveala veche (în cazul de faţă huma) faianţa, gresia, uşile vechi, tapetul vechi etc.

 1. Debarasarea molozului în urma decopertărilor

În urma decopertărilor rămân foarte multe resturi de faianţă, gresie, parchet, tencuială veche, zugrăveală veche etc, mai ales dacă vorbim de renovarea unui apartament din ani 80 în care nu a mai avut loc nici un fel de îmbunătăţire pe parcursul anilor.

Toate aceste resturi se vor depozita în saci de rafie urmând ca firma noastră să-i transporte la o groapă de gunoi autorizată.

Preţurile percepute de firma noastră pentru debarasarea + manipularea + taxa. Taxa groapă de gunoi în limită a 50 saci rafie (o dubă) este de 300 lei.

 1. Montarea tâmplăriei apartament 4 camere

Pentru montarea termopanelor în acest apartament s-a optat pentru o tâmplărie de la firma Rehau/5 camere şi să mers pe culoare alb. Termopanele de la firma Reahau sunt cele mai vândute din România având o calitate superioară la preţuri accesibile.

Pentru renovarea apartamentelor se poate opta şi pentru o tâmplărie de la firma Rehau de 7 camere (synego) cu sticlă tripan.

 1. Schimbarea instalaţiilor sanitare pentru băii şi bucătărie

Pentru acest apartament instalaţiile sanitare pentru baia mică, baia mare şi bucătărie au fost schimbate în totalitate fiind un bloc vechi. Instalaţiile sanitare au fost realizate pe PPR şi totodată s-au schimbat şi ţevile de scurgere de la obiectele sanitare la coloane. Tot pentru băii au fost schimbate şi sifoanele de pardoseală.

 1. Schimbarea instalaţiilor electrice pentru tot apartamentul

Pentru ca apartamentul de 4 camere din Calea Victoriei a necesitat o renovare completă, atunci era necesar şi foarte important schimbarea instalaţiilor electrice.

Pe lângă schimbarea instalaţiei electrice a fost schimbat şi tabloul electric şi au fost aduse suplimentări de circuite electrice pentru fiecare încăpere fie că vorbim de bucătărie sau dormitoare.

Toată instalaţia a fost schimbat pe cupru cu conductor FY 1,5 pentru sursele de iluminat şi pentru prize conductor de FY 2,5.

S-au adăugat circuite separate pentru maşina de spălat, aer condiţionat, cuptor electric fiind nişte consumatori mai puternici.

 

 1. Refacerea balconului după schimbarea termopanelor

După schimbarea tâmplăriei termopan balconul a fost refăcut în totalitate. S-a realizat un panou frontal din rigips cu izolaţie de vată minerală pentru o barieră termică mai bună şi totodată s-au refăcut glafurile. Pentru ca pe balcon nu a existat niciodată o sursă de încălzire s-a optat pentru montarea unui calorifer de aluminiu.

 1. Refacere glafurilor şi aplicarea stratului de glet grosier

Odată cu schimbarea geamurilor de termopan s-a trecut la refacerea glafurilor de la ferestre şi aplicarea stratului grosier de glet. Pentru gama de gleturi amorse etc. am folosit gama Ceresit fiind una din cele mai apreciate firme de materiale de construcţii.

Pentru gletul grosier am folosit gama CT 126 fiind un glet pentru interior pe bază de ipsos aditivat pentru denivelări de la 2 la 10 mm. Gletul grosier CT 126 este folosit pe suprafeţele tencuite tradiţional şi pe betoane pentru că îţi permite egalizarea suprafeţelor prin încărcări de până la 10 mm.

 1. Aplicare gletului de finisaj

La fel ca şi în cazul gletului grosier CT 126 (pe bază ipsos) pentru gletul de finisaj s-a mers pe aceiaşi gamă de la Ceresit adică CT 127.

Gletul de finisaj CT 127 de la firma Ceresit este un glet foarte apreciat pentru cei din domeniul amenajărilor interioare pentru că îţi permite finisarea pereţilor perfect. Suprafeţele gletuite cu acest glet vor deveni perfect netede şi vor fi de un alb imaculat fiind luat în calcul că şi un finisaj final.

 1. Înlocuit uşă intrare apartament – Uşa metalică

Pentru uşa de la intrarea în apartament (uşa metalică) s-a mers pe o uşă simplă de culoare wenge carea a fost achiziţionată din magazinul Dedeman. Cu toate ca apartamentul avea uşa metalică de la foştii proprietari, noul proprietar a apartamentului a decis schimbarea acesteia.

Am demontat uşa metalică veche după carea am curăţat glafurile de spuma rămasă şi am trecut la montarea uşi noi. Uşa nouă nu a mai fost montată pe spumă, a fost sudată în patru locuri (stânga/dreapta) şi a fost turnată o şapă semiumedă în loc de spumă.

 1. Montajul de gresie pentru hol şi bucătărie

Atât pentru gresia din bucătărie cât şi hol să folosit gresie de 60 x 60 albă cu inserţi de negru. Gresia a fost achiziţionată de la magazinul de materiale de construcţii Dedeman.

Pentru gresia din hol noul proprietar a ales să meargă pe un decor de la firma Orient Ceramic pentru ai oferi o personalitate mai aparte.

 1. Montaj rezervor wc încastrat + Mască rigips

Pentru baia mare să optat pentru montajul rezervorului de wc încastrat pentru design mai plăcut şi mai accesibil. Datorită importanţei pe care o are în viaţa noastră, şi a frecvenţei cu care este utilizat, vasul de toaletă trebuie ales cu atenţia cuvenită oricărui obiect care are capacitatea de a influenţa confortul şi calitatea vieţii pe care o ducem.

 

 1. Montajul de gresie şi faianţa băii.

Nuanţele de faianţă şi gresie pentru amenajarea băilor au fost alese tot de la magazinul Dedeman, baia mare fiind în nuanţe de mov cu alb şi baia mică în nuanţe de negru cu alb.

Pentru ambele băii a fost folosit acelaşi model de faianţă şi gresie pe care le puteţi găsi în magazinul Dedeman având preţuri accesibile.

 1. Montajul obiectelor sanitare pentru baie

Montajul obiectelor sanitare pentru băii sunt următoarele: montaj wc-uri, montaj cadă baia mare, montaj wc suspendat baie mare, montaj chiuvetă + mobilier, montaj oglindă, montaj accesorii.

Toate obiectele sanitare enumerate mai sus au fost achiziţionate de la magazinul Dedeman.

 1. Montajul de faianţă în bucătărie

La fel ca în cazul băilor şi faianţa din bucătăria a fost achiziţionată din magazinele Dedeman. Nuanţele de culori pentru faianţa din bucătărie fiind în alb şi negru.

Bucătăria fiind destul de mare pentru acest apartament s-a optat pentru montajul unui brâu de faianţă în zona blatului de lucru, iar restul pereţilor s-a folosit tapet şi zugrăveală simplă.

 

 

 1. Montajul de tapet pentru hol living şi bucătărie

Pentru că am dorit să aducem un plus de design interior pentru acest apartament firma noastră a optat pentru montarea de tapet pentru fiecare încăpere.

Am ales diferite modele de tapet pe care l-am montat în bucătărie, hol şi bucătărie.

Hol: Pentru hol s-a ales un tapet auriu în dungi foarte frumoase care a adus un plus de eleganţă holului.

Bucătărie: Pentru bucătărie am ales un model de tapet în nuanţe de alb cu dungi gri care la fel ca şi în cazul holului i-a adus bucătăriei un plus de eleganţă.

Living: Pentru tapetul din living sau folosit nuanţele de culori de alb cu inserţii florale auri.

 1. Recondiţionarea parchetului vechi din apartament

Pentru ca proprietari acestui apartament cu 4 camere situat în Calea Victoriei şi-au dorit foarte mult să păstreze parchetul vechi am trecut la recondiţionarea acestuia fiind un parchet masiv.

Pentru recondiţionarea parchetului masiv din apartament sau efectuat următoarele lucrări: verificarea şi consolidarea suprafeţei, chituirea şi şlefuirea chitului, finisarea parchetului, aplicarea grundului de protecţie, lăcuirea parchetului

 1. Montajul uşilor de interior

Pentru uşile de interior s-a optat pentru un model simplu de culoare wenge. Uşile de interior au fost achiziţionate din magazinele Dedeman având un preţ accesibil.

Toate uşile de interior au fost montate cu spumă poliuretanică care are rolul de a asigura izolarea termică și fonică a ușii. În plus, oferă sistemului stabilitate dimensională.

 

 

 

 1. Montajul de calorifere

Pentru ca apartamentul a beneficiat de o renovare completă s-au schimbat şi repoziţionat şi caloriferele din tot apartamentul.

Caloriferele vechi din apartament erau unele de fontă şi deja erau foarte puţin funcţionale, aşa că le-am schimbat cu calorifere noi de aluminiu achiziţionate din magazinul Dedeman.

 1. Montaj aparate electrice întrerupătoare, prize, lustre

Toate aparatele electrice cât şi corpurile de iluminat cum ar fi întrerupătoarele, prizele, lustrele şi aplicele pentru tot apartamentul au fost achiziţionate de la magazinul Dedeman.

În încăperile amenajate nu lipsește lumina puternică. Fie că vorbim de lumină naturală, de lumină artificială sau de o îmbinare plăcută a acestora, corpurile de iluminat ocupă un loc foarte important chiar și în baie

 

Dacă doriți  discutați cu specialiștii noștri invităm  ne contactați la numărul de telefon: 0765.924.930 sau la adresa de e-mail: contact@design-total.ro.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.