Ghid şi sfaturi de aplicare – Şapă autonivelantă pentru apartamente

Vezi etapele necesare pentru turnarea şapei autonivelante

 

Dacă aţi terminat renovarea apartamentului şi urmează să montaţi parchet laminat sau parchet stratificat, este foarte important ca înaintea montării acestuia să fie aplicată o şapă autonivelantă.

Aplicarea şapei autonivelante este recomandată pentru a obţine o pardoseală perfect dreaptă.
Turnarea de şapă autonivelantă nu este o etapă tocmai uşoară şi sfatul nostru este să apelaţi la nişte profesionişti.

Firma Design Total va pune la dispoziţie personal calificat pentru aplicarea de şapă autonivelantă.

În acest articol vrem să vă detaliem care sunt paşii necesari pentru aplicarea de şapă autonivelantă corectă.

Aşadar haideţi să parcurgem împreună cum se verifică şi pregăteşte suportul pentru turnare.

Verificarea pardoselei:

1.Cu ajutorul unui boloboc sau un dreptar vom verifica pardoseala să vedem exact ce denivelări are. Dacă denivelările sunt mai mari de 10 mm, atunci vom interveni în zona respectivă aplicând un strat de adeziv sau vom aplica mai multe straturi de şapă.

2.Vom verifica durabilitatea pardoselei unde urmează a fi turnată şapa autonivelantă.

3.Vom verifica aderenţa pardoselei cu un şpaclu sau un ciocan. În cazul în care pardoseala sună a gol în unele locuri, atunci vom îndepărta acea porţiune şi vom repara cu o şapă semiumedă.

  1. Suprafaţa unde urmează a fi turnată şapa va trebui curăţată în cel mai mic detaliu de impurităţi, resturi de glet, lavabila etc.

Turnarea şapei autonivelantă în 3 paşii simpli:

Aplicarea amorsei de pardoseală;
Prepararea materialului (şapa autonivelantă);
Turnarea şapei autonivelante.

Aşa cum vă povesteam şi la începutul articolului firma noastră vă pune la dispoziţie personal calificat pentru o bună turnare a şapei autonivelante şi vă oferim pentru anul 2018 cele mai accesibile preţuri de pe piaţa amenajărilor interioare.

Pasul 1. Aplicarea amorasei

După ce suportul a fost curăţat şi aspirat foarte bine, vom aplica amorsa de pardoseală pe întreg suportul unde va fi turnată şapa.
Menţionăm că după aplicarea amorsei de pardoseală, şapa autonivelantă va fi turnată la un interval de 24 ore pentru ai permite amorsei să se usuce bine.

Pasul 2. Pregătirea şapei autonivelante

Pentru pregătirea şapei autonivelante trebuie să fim atenţi de la ce producător am cumpărat-o, pentru ca fiecare are procesul propriu de preparare.
Dacă vorbim de şapă autonivelantă de la Ceresit CN 68 fiind şi una din cele mai bune pentru că îţi permit turnarea până la 2 cm, atunci modelul de preparare ar fi următorul: se pune într-o găleată curată cca 6.5 l apă şi se adaugă un sac de 25 kg. Şapa autonivelantă se va adăuga treptat în găleată şi se amestecă continuu pentru a evita eventualele cocoloaşe.

3. Aplicarea şapei

Aplicarea şapei se efectuează relativ simplu, prin turnarea amestecului din găleată pe suport (pardoseala deja amorsată şi curăţată).
Turnarea se face începând din colţul camerei spre uşă cu ajutorul unui trafalet cu ţepi speciali pentru şapă autonivelantă.
După turnare, se va lăsa cca 24 de ore până la uscarea acesteia în totalitate.


Design Total vă mulţumeşte pentru interesul acordat, şi dacă va plăcut articolul nostru susţineţi-ne cu like pe facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.