Înainte şi după amenajarea băii – Ghid complet amenajare baie mică apartament Victoriei

Ghid complet renovare baie mică 3 mp/apartament 4 camere Victoriei

 

 

Săptămâna trecută am scris un articol în care am detaliat în ce a constat renovarea completă a băii mari din apartamentul de patru camera din Calea Victoriei.

Săptămâna asta urmează să vă detaliez ce etape de lucru a necesitat şi renovarea băii mici tot din apartamentul de patru camera. Aşa cum în baia mare s-a optat pentru îngroparea bazinului de wc la fel şi în baia mică am decis să alegem acestă variantă pentru un aspect mult mai plăcut.

 

La fel ca şi în alte articole ne-am propus să mergem pe o structură a renovări. Vom proceda aşa şi în cazul amenajării acestei băi mici de 3 mp unde realizăm o structură de renovare.

 

Dacă în baia mare au fost alese nuanţele de culori în alb şi mov pentru amenajare de baie mică sau ales tente de culori în alb şi negru, dar s-a păstrat acelaşi model de faianţă şi gresie.

 

Iată care este structura pentru renovarea băii complet

 

  • Debarasarea obiectelor sanitare;
  • Decopertarea băii până la placa de beton;
  • Refacerea instalaţiilor electrice + montaj ventilator baie;
  • Schimbarea instalaţiilor sanitare;
  • Montajul de gresie şi faianţă;
  • Montaj baghetă decorativă;
  • Montaj obiecte sanitare;
  • Montaj accesorii baie;
  • Montaj corpuri iluminat.

 

1. Debarasarea obiectelor sanitare

La fel cum am procedat la amenajarea de baie mare şi în cazul băii mici ne vom apuca să debarasăm şi defectăm instalaţiile sanitare şi vom scoate toate obiectele sanitare pentru a pregăti terenul.

2. Decopertarea de faianţă şi gresie baie mică

Fiind o baie mai mică ca şi dimensiune decopertarea gresiei şi a faianţei a fost una mai greoaie neavând spaţiu suficient.

După decopertarea integrală a băii s-a trecut la debarasarea molozului rezultat în saci de rafie urmând că ulterior să-i evacuăm la groapa de gunoi.

3. Refacere instalaţiilor sanitare

La fel cum am procedat la schimbarea instalaţiilor sanitare pentru baia mare şi în cazul băii mici s-au schimbat instalaţiile sanitare vechi în unele noi din PPR.

În cazul băii mici nu a necesitat schimbarea sifonului de pardoseală.

 

4. Schimbarea instalaţiei electrice pentru baie

Pentru ca apartamentul a beneficiat de o renovare complete au fost schimbate instalaţiile electrice inclusiv pentru băii.

Baia mică ne având un geam de aerisire a fost necesar să tragem un circuit electric separat pentru ventilator.

 5. Montajul de gresie şi faianţă baie

Inevitabil, cu toţii ne dorim o baie cu gresie şi faianţă de cea mai bună calitate. Cum facem însă alegerea potrivită când vine vorba despre plăcile ceramice?

Sfatul Design Total este să mergeţi în magazinele Dedeman în zona de faianţă şi gresie, acolo veţi găsi nişte oameni pricepuţi în alegerea faianţei şi a gresiei care vă vor da cele mai bune sfaturi. Vezi AICI detalii suplimentare.

6. Montaj baghete decorative

În cazul băii mici am decis să aplicăm baghetă decorativă chiar dacă este mai mică ca şi dimensiune efectul fiind unul spectaculos şi oferă o terminaţie.

7. Montat obiecte sanitare baie mică

Deşi pare simplu, când treaba începe, veţi constata ca sunt foarte multe aspecte la care nici nu v-aţi gândit, mici trucuri şi reguli care trebuie respectate în timpul montajului obiectelor sanitare.

Toate obiectele sanitare pentru baia mică au fost achiziţionate din magazinul Dedeman fiind unele simple şi de bun gust.

8. Montaj corpuri de iluminat

Montarea corpurilor de iluminat, constituie operaţia prin care se finalizează execuţia instalaţiei electrice interioare. Montarea corpurilor de iluminat sunt obiecte de instalaţii electrice, prin care se obţine o iluminare corespunzătoare destinaţiei încăperii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.