Schimbarea instalatiilor electrice- Informatii utile

Schimbarea instalatiilor electrice inainte de renovarea apartamentului

 

In acest articol va vom prezenta cat de necesar este sa schimbati instalatiile electrice inainte de renovare apartamentului dumneavoastra.

Fie ca vorbim de renovarea unui apartament cu 2,3 sau 4 camere , instalatiile electirice  sunt foarte importante si necesita o atentie sporita la fel ca si instalatiil sanitare /termice.

Inca de la inceput vrem sa va aducem la cunostinta ca firma Design Total detine personal calificat in refacerea instalatiilor electrice pentru urmatoarele categorii:

 • – Schimbat instalatii electrice pentru apartamente;
 • – Schimbat instalatii electrice pentru case si vile
 • – Schimbat instalatii electrice pentru magazine
 • – Schimbat instalatii electrice pentru spatii comerciale
 • – Schimbat instalatii electrice pentru sedii birouri

 

Dupa decopertare integrala a unui apartament in vederea renovari , primul lucru este de refacerea instalatiilor  electrice pentru tot apartamentul. Stim cu toti ca instalatiile electrice realizate acum 20-25 de ani au fost facute pe cabluri din aluminiu si tocmai din acest motiv este foarte important sa renoim instalatiile electrice care vor fi realizate pe cablu de cupru.

In ultima perioada consumatori puternici cum ar fi  masina de spalat,aparate de aer conditionat,plite si cuptoare electrice etc, se regasesc in majoritatea apartamentelor .Evident ca instalatiile electrice realizate acum 20 de ani sunt invechite si nu fac fata la cerintele din ziua de  astazi.

Trebuie sa metionam ca pentru schimbarea instalatiilor electrice si acestor timpuri de lucrari presupun un nivel de zgomot ridicat cea ce poate duce un disconfort vecinilor  de apartament.

Odata cu inceperea acostor lucrari pentru refacerea instalatiilor electrice  trebuie respectat programul de liniste legal  in intervarul orar 14 – 17.

 

 

Etapele necesare pentru schimare instalatiilor electrice  pentru un apartament sunt:

 1. 1. Vom incepe cu dezafectarea instalatiei electrice vechi direct de la tabloul electric al apartamentului. Trebuie mentionat ca nu se va mai folosi nici-un cablu ramas din intalatia electrica veche la fel si tabloul electric vechi nu se va mai folosi.
 1. Dupa etapa dezafectari instalatiei vechi , vom trece la urmatoarea etapa si aceia fiind , fixarea intrerupatoareleo si a corpurilor de iluminat . Acesta etapa se stabileste in baza unui proiecte de intalatii electrice sau de comun acord cu propietraul apartamentului si electrician .

 1. Dupa etapa de fixare intrerupatoareleo si a corpurilor de iluminat, vom trece la etapa urmatoare cea de executarea santurilor in bca,zidarie sau beton pentru a face loc noilor circuite ce urmeaza a fi instalate.

 1. După finalizarea noilor canale (şanţuri) urmează executarea traseelor de cabluri. Cablurile se prind pe pereţi cu dibluri, bandă de montaj şi ipsos. În acelaşi timp se realizeză şi cablarea curenţilor slabi (cablu de antenă, internet, boxe, alarmă).

 1. Dupa acesta etapa urmeaza fixarea dozelor de aparat si fixare dozelor de lagatura pentru tot apartamentul. Dupa fixarea dozelor se trece la realizarea conexiunilor electrice urmand ca in final sa se relizeze proba instalatiei electrice nou.

 1. Dupa aceasta etapa se va trece la montarea noului tablou electric. In tabloul electric se vor regasi circuite dedicate noilor consumatori aflaţi în locuinţă.

 1. Dupa renovarea si finalizarea lucrarilor de renovare se vor monta prize , intrerupatoare si coruri de iluminat.

Materiale necesare pentru schimbarea instalatiei lectrice de apartament:

 • conductor 1,5 mm – se foloseste pentru circuitull de iluminat. se pun doua sau trei fire uzual, uneori mai multe. intreruperea si comutarea circuitelor se face doar pe FAZA (in doza intrerupatorului/comutatorului)

 • conductor 2,5 mm – pentru prize – se pun trei fire –  faza, nul de serviciu, impamantare.

 • teava de PVC

-teava copex

-doze aparat, doze legatura

-intrerupatoare, comutatoare, prize

 

Magazine recomandate pentru achizitionarea de mareriale – instalatie electrica:

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.