Sfaturi Utile – Cum gletuim tavanele si pereti de rigips

Aplicarea gletului de finisaj pe rigips

 

Firma noastra va pune la dispozitie personal calificat pentru etapele de zugraveli interioare si finisaje interioare.

Pentru ca stim cat de important este  ca finisajele peretilor si tavanelor sa fie executate cat mai bine , ne-am gandit ca in acest articol sa va detaliem exact etapele de lucru pentru gletuirea sau chituirea rigipsului.

Gletul grosier sau cel de finisaj a devenit una dintre cele mai problematice etape cand vine vorba de finisajele apartamentelor . Foarte multi proietari de apartamente ne conteacte-za si ne spun ca au avut x echipe pentru finisajele interioare si din pacate nu sunt  multumiti de aplicarea gletului.

 

Sfaturi utile pentru aplicare gletului grosier si finisaj

 

Inainte de a incepe gleuirea peretilor cat si a tavanelor trebuie sa ne gandim ce tip de glet folosim pentru ca la final sa iasa niste finisaje de exceptie.

Sfatul nostru este de folosi gama CERESIT  :

Glet grosier CT 126

Ceresit CT 126 este un glet pentru interior pe baza de ipsos aditivat pentru denivelari de la 2 la 10 mm. Se foloseste pentru egalizarea suprafetelor si umplerea denivelarilor intre 2 si 10 mm si obtinerea de suprafete netede pe pereti si plafoane in interiorul cladirilor. Se aplica pe beton, tencuiala traditionala, vopseluri de dispersie (rezistente), placi de gips-carton.

Glet finisaj CT 127

Gletul Ceresit CT 127 este destinat acoperirii suprafetelor tencuite in mod traditional si a suprafetelor betoanelor, in strat de maximum 2 mm. Finisarea se face in mod traditional prin slefuire cu hartie abraziva. Suprafata gletuita cu Ceresit CT 127 va deveni perfect neteda si de un alb imaculat, astfel incat poate constitui si finisaj final (poate ramâne nevopsita). Daca se doreste, gletul poate fi vopsit dupa uscare cu vopseluri de dispersie si cu vopseluri cu suport mineral. Acest glet poate fi folosit in interiorul cladirilor, in locuri uscate, fara umiditate permanenta.

 

Dupa ce pereti si tavanele din rigips au fost montate ,vom aplica banda de inbinare care se foloseste impotriva crapaturilor si a fisurilor.

Pentru aplicare rimului strat de glet se va folosi CT 126  care mai poarta denumirea de glet grosier. Gletul grosier  CT 126  nu este un glet foarte ieftin dar nici foarte scump .Daca vom intra pe magazile de materiale de constructii de exemplu dedeman vom observa ca un sac de 20 kg are un pret de 24.89 lei/buc.

Este un glet foarte bun  atat pentru gletuirea rigipsului cat si pentru gletuirea peretilor tencuiti.

 

Dupa aplicare si uscarea primului strat de glet grosier  se vor aplica 2 straturi de glet finisaj CT 127 care conform sait-ului dedeman are pretul  de 37.99 lei/buc.

Foarte importamnt ca inaintea aplicari gletului de finisaj CT 127 sa se monteze coltarele la glafurile usilor si a ferestrelor.

Daca gletul de finisaj s-a uscat foarte bine ,atunci se poate trece la urmatoarea etapa adica la slefuirea si uniformizarea gletului.

Aceasta etapa se poate realiza manual cu smirghel de 100 sau 150 sau cu masina speciala pentru slefuirea peretilor si a tavanelor.

Dupa se va termina cu etapa de slefuire si suntem multumiti cum arata gletul de finisaj , vom indeparta praful cu o matura sau cu un asirator profesional si vom trece la etapa urmatoare.

Etapa urmatoare ar fi de aplicarea amorsei pe toata suprafata atat pe perti cat si tavane . Amorsarea peretilor este o etapa foarte importanta si  va trebui alicata uniform fi fara scursuri etc.

 

Daca amorsa s-a uscat foarte bine atunci putem trece la ultima etapa ce tine de finisajele interioare si mai exact , la aplicarea de vopsea lavabila.

Recomandarea firmei noastre este dea a folosi o vopsea lavabila de calitate si mai exact SAVANA.

 

Savana cu Teflon alb 15L= 220 lei/galeata

Detalii tehnice:

Savana superlavabila cu Teflon este o vopsea pentru interior, pe baza de copolimeri acrilici in dispersie apoasa, pigmenti, extenderi si aditivi speciali si are o putere de acoperire exceptionala si excelenta aplicabilitate. Aceasta vopsea formeaza pelicule superlavabile, rezistente la patare si murdarire si permeabile la vaporii de apa, asigurand respiratia peretilor.

 

Vopseaua Savana cu Teflon se utilizeaza pentru finisarea decorativa si de protectie a peretilor interiori si a tavanelor (gips-carton, gleturi, tencuieli de var si ciment, beton si alte suporturi minerale) si se poate reacoperi cu alte produse lavabile. Suprafetele pe care se aplica vopseaua trebuie sa fie stabile, rezistente, curate, lipsite de praf sau grasimi si uniform pregatite din punct de vedere al culorii, texturii si tipului de material.

 

Performante si caracteristici:

 

rezistenta la patare si murdarire;

putere superioara de acoperire a stratului suport;

randament exceptional.

Randamentul teoretic de aplicare este de 14-16 mp / litru / strat. Pierderile de material in cursul prepararii si aplicarii variaza si trebuie luate in considerare suplimentar. Ele depind de metoda si conditiile de aplicare, forma, marimea, textura si profilul suprafetei vopsite.

 

Depozitare si transport: in ambalajul original inchis etans, neexpus la intemperii, radiatii solare sau alte surse de caldura, la temperaturi intre 5 – 30 grade Celsius.

 

Vopseaua Savana cu Teflon se ambaleaza in recipient din material plastic cu capacitatea de 15 litri.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.